Csalók a Marketplace-en, avagy „küldök egy futárt a készpénzzel, mert nagyon elfoglalt vagyok”

Én magam nem dőltem be, de feljelentettem az illetőt, így a rendőrségtől tudom, hogy mire megy ki a játék.

Röviden, meghirdet valaki eladásra egy terméket és jelentkezik valaki a szokásos „ez megvan még” kérdéssel? Miután választ kap, hogy igen, akkor a csaló tört magyarsággal avagy google fordítóval egy ilyesmi üzentetet küld:

Ok veszem, de szeretnék holnap jönni, de jelenleg elfoglalt vagyok a munkával, küldenék egy fedex postást az otthonába, hogy átadja a készpénzt, és vegye fel az elemet”

A beszélgetést tovább folytatva a helyről és az időről kiderül, hogy a „futár szolgálat” fog küldeni egy e-mailt, hogy a csomag biztosítás díját megelőlegezzük bankkártyával.

Az e-mailben szereplő linkre rákattintva a gyanútlan áldozat megadja a bankkártya adatait. Napokon belül a teljes számla egyenlege kámforrá válik, ez már a rendőr Úrtól tudom, mert jómagyag 1x az e-mail-ig eljuttattam a storyt, de a linkre sem kattintottam rá és a kártya adataimat sem adtam meg.

Legyen mindenki óvatos, tapasztalataim szerint a komoly külföldi vevők angolul írnak, nem google fordítóval és személyesen elfáradnak a termékért.

 

Mindezt azért osztom meg, mert az ünnepek alatt jobb nem bosszankodni!

Call Now Button