olcsó jogi segítség, avagy újabb átverési gyakorlat jutott a tudomásomra

Mindenki óvakodjon, ha valaki azt ígéri, hogy a folyamatban lévő végrehajtási eljárást, fizetési meghagyásos eljárást, kilakoltatási eljárást simán megszüntet, elintéz, nagy gyakorlattal rendelkezik.

A módszer: A kétségbe esett ügyfél rátalál a facebookon avagy az interneten az illető hirdetésére, miszerint jogi segítséget kap az ügyében az ügyvédi munkadíjnál jóval kedvezőbb áron. Telefonos egyeztetést követően a hirdető 15.000,- Ft-os utánvétellel küld nyomtatványokat, amelyekkel az az ügyfél „intézni tudja” saját maga az ügyét. Amennyiben a ügyfél a hirdető segítségét kéri, akkor a dokumentumokat vissza kell küldeni kitöltve és befizetni további 15.000,- Ft összeget. A hirdető ezt követően intézkedik.

Hol a buktató?

Olyan ügyfélnek ígértek segítséget, ahol egy 2019-ben történt hatósági árverés során egy jóhiszemű vevő tulajdont szerzett. (Ez a tulajdon szerzés olyan fokban védett, hogy hacsak nem nyer bizonyítást, hogy rosszhiszemű volt az árverési vevő, akkor bármi is történ korábban minden irreleváns.)

Olyan ügyfélnek ígértek segítséget, ahol egy jogerős ítéletben szereplő perköltség megtérítésére benyújtott fizetési meghagyásos eljárás van folyamatban.

A szomorú ezekben az esetekben, hogy eredményesen egyik ügyben sem lehet semmit tenni, ezt egy ügyvéd azonnal átlátja, minden fillér, amit eljárásra költ az ügyfél az ablakon kidobott pénz.

A másik probléma, hogy a hirdető neve előtt még a cégkivonatban sem szerepel dr. előtag, de jogi segítség nyújtást hirdet, amellyel kapcsolatban megjegyzem, hogy aki jogosulatlanul és üzletszerűen ügyvédi tevékenységet végez, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő zugírászat miatt.

Míg egy ügyvédet a szakszerű tanácsadásért felelősség terheli és ha hibázik, akkor a felelősségbiztosítója fizet, addig egy ilyen zugírászon semmilyen kár nem behajtható és semmilyen felelőssége sincsen.

Az már csak hab a tortán, hogy a hirdető még iroda helyiséget sem tart fenn, ahol fel lehetne keresni, mert „home office”-ban dolgozik.

 

Call Now Button